Wat anderen zeggen

Geweldige cursus!
Je kunt zien dat je heel graag de vraagstukken helder uit wilt leggen en tot een oplossing/uitwerking wilt komen. Het
mooie is dat je dit stap voor stap behandelt en daarbij ook de voor en/of nadelen aangeeft. Je bent bijna niet te stoppen!

Door vooraf je “eigen” bestanden op te sturen, wordt de cursus nog beter begrijpbaar en stel je gericht vragen. Deze worden dan stap voor stap uitgelegd waarbij je gelijk het resultaat te zien krijgt en indien nodig aan kunt (laten) passen. Je krijgt vooral te zien dat er meerdere (veel eenvoudigere) mogelijkheden zijn om kolommen en bestanden aan te passen en samen te voegen. Daarbij krijg je de hele dag door sneltoetsen en combinaties die het werken met Excel nog leuker/handiger maken. Niet vergeten om ze ook ergens op te schrijven!

Gemeente Fryske Marren
Theo Weidenaar – Werkvoorbereider

De training is praktijkgericht en door de test die van te voren gemaakt is, zijn de medecursisten van hetzelfde niveau (René).

Goede training met veel tips en trucs. Top en zeker een aanrader (Nicolaas).

Een zeer praktijkgerichte cursus met een heel persoonlijke aanpak. Dit alles in een ontspannen sfeer (Sjaak).

Sent Waninge
René Hoeve – Hoofd bedrijfsbureau
Nicolaas Stuiver – Centraal bedrijfsbureau
Sjaak Borst – Accountmanager ROC/Rental

Jan Bolhuis van ExcelXL.nl heeft ons op uitermate kundige en prettige manier geholpen bij het tot stand brengen van een maatwerk sjabloon voor ons kantoor. Wij hebben hier veel tijdwinst mee behaald en kunnen daarnaast invoerfouten en dubbele invoer beperken. Jan zijn werkwijze kenmerkt zich door een actieve en oplossingsgerichte houding. Door een snelle en voortdurende terugkoppeling hebben we nu een sjabloon in huis waar veel medewerkers op een eenvoudige manier mee kunnen werken. Bovendien bevordert het de uniforme uitstraling van ons kantoor. Jan heeft onze verwachtingen meer dan waar gemaakt.

NNAM B.V.
Marion de Vries – Eerland – Senior Marine Broker
Berend-Jan Kamps – Senior Account Manager
Dirk Kanning – Marine Broker

Jan is een goede en ervaren trainer die Excel op een heldere, duidelijke en interactieve manier weet uit te leggen. Uit zijn manier van lesgeven blijkt dat hij veel praktijkervaring heeft, daardoor goed kan inschatten wat er op onze afdelingen speelt en tegen welke problemen wij aanlopen. Na het volgen van een van zijn training wordt je nog enthousiaster om gebruik te maken van Excel. Met name de focus tijdens de training op een efficiënte werkwijze, het modelleren in Excel en vooral het inspelen op onze praktijksituaties zijn een onderscheidend vermogen. Een aantal opmerkingen van onze medewerkers bestonden onder andere uit:

 • Prettige en goede ervaren trainer;
 • Prettige manier van instructies;
 • Heldere uitleg;
 • Zeer veel waardevolle tips en trucs gekregen;
 • Jarenlang maak ik al gebruik van Excel, nu kan ik er eindelijk mee werken;
 • Jan is een professional en kan deze kennis ontzettend goed overbrengen;
 • Erg leerzaam;
 • Jan heeft veel vakkennis;
 • De trainer gaat in op de praktijk van ons bedrijf en draagt zo mogelijk nieuwe ideeën aan;
 • Een aanrader.

Namens onze medewerkers,
Henk Peter Verbree en Martin Peper – Algemeen directeuren  NNAM B.V. en InsuranceManagers B.V.
Miguela Gumbs –  HR Manager NNAM B.V. en InsuranceManagers B.V.

Ben Jan tegen gekomen via 1 van zijn vele goede instructie video’s. Waardoor ik contact heb gezocht en mijn vraagstuk bij hem heb neergelegd. Hij wist meteen wat we nodig had. Met een duidelijk en snel voorstel is Jan aan de slag gegaan. Het resultaat was doen ook precies zo als we graag wilde en Meer!

Bekijk deze aanbeveling (recommendations) ook op mijn LinkedIn profiel nl.linkedin.com/in/bolhuisjan/

Ivo van Summeren – Eigenaar IvS Keuringen en Service

Op YouTube zag ik precies de video van Jan die ik nodig had en waarin hij stap voor stap uitlegt hoe in excell een “vergelijking” te maken. Handig voor mijn marketing omdat ik lijsten wil vergelijken en niet onnodig mensen dubbelmailen. Helaas kwam ik er ondank de prima video niet uit en bood Jan mij, nav mijn reactie op zijn video, aan om over mijn schouder mee te kijken. Een superservice! En dat niet alleen, hij wist meteen waaraan het lag en legde dat ook stap voor stap uit, inclusief de oplossing. En dat alles binnen een halve dag tijd na mijn eerste reactie op zijn video! Wow, supersnel, ik kon direct weer verder. Niet alleen een expert maar ook servicegericht. Ik weet voortaan waar ik moet zijn. Bij Jan en zijn ExcelXL.nl. Aanrader!

Bekijk deze aanbeveling (recommendations) ook op mijn LinkedIn profiel nl.linkedin.com/in/bolhuisjan/

Ted Daamen – EasyVideoMarketing

Als Total Quality Manager van Hemubo Almere B.V. – Nederlands grootste vastgoed renovatiebedrijf – beoordeel ik zeer regelmatig leveranciers.

Ook jouw excel-kunsten heb ik mogen beoordelen, zoals de progressiemeter, visuele verbetering van het calculatieprogramma en een CSV-excel converteerprogramma vanaf ons externe dashboard.

Wat collega’s opvalt aan jouw werk is de snelheid waarmee je programma’s levert en de uitstekende uitleg in documentvorm, simpel, doeltreffend en voor iedereen duidelijk.

Leveranciers zijn volgens mij in twee groepen in te delen tw.:

 1. eerst denken, bespreken, bedrag bepalen en uiteindelijk iets ontwikkelen;
 2. op basis van kennis direct het probleem oplossen, probleem verhelpen en iedereen blij.

Wat mij betreft behoor jij in groep 2 en scoor je (van 1 t/m 5) een 5, dat betekent bij ons een vaste partner en daar mag je trots op zijn.

Voor wat Hemubo Almere B.V. betreft staat er op excel-niveau nog het e.e.a. op stapel en zien wij verdere samenwerking met veel plezier tegemoet.

W.L.C. (Willem) van Tongeren – Manager T.Q.M.
Hemubo Almere

Nadat ik overgeplaatst ben naar een Payroll bedrijf gaat het regelmatig fout met de gewerkte uren en de uitbetaalde uren. Omdat de berekening van de toeslagen nogal complex is, was ik op zoek naar een Excel model om dit ‘eenvoudig’ te kunnen controleren.

Jan heeft voor mij een zeer overzichtelijke Excel model gebouwd zodat ik alleen nog maar de datum en de begin- en eindtijd hoef in te vullen. Vervolgens worden alle toeslagen automatisch berekend. Nu kan ik op een eenvoudige wijze controleren of mijn loonstrook overeenkomt met de daadwerkelijke gemaakte uren.

Ik wil dan ook de heer Jan Bolhuis hiervoor hartelijk bedanken.

Henk (een zeer tevreden buschauffeur)

Een hele goede training Excel voor gevorderden op maat gehad. Heel doelgericht op onze vraagstelling en problematiek toegespitst.

Hannie van de Winkel – Projectadministratie
Edux Onderwijspartnes

Uitstekende op maat training en exact toegespitst op onze behoeften. Direct in de praktijk toepasbaar, dus een waardevolle aanvulling op onze kennis.

Linda Lous – Hoofd Financiële Zaken
Edux Onderwijspartnes

Jan is zeer deskundig op het gebied van Excel. Hij geeft praktische trainingen waar je meteen wat aan hebt. Het slim toepassen van functies, sneltoetsen en het geven van veel praktische tips en trucs, levert veel tijd en kwalitatief beter werk op.  Zo snijdt het ‘mes aan twee kanten’. Jan geeft daarnaast veel ruimte aan persoonlijke Excel problemen en legt goed uit hoe dit slim kan worden opgelost.

Jeroen Buitenhuis – Senior Productmanager Reisverzekeringen
Achmea

Ik kan iedereen een training van Jan aanbevelen. Hij heeft veel kennis van Excel en weet deze op een duidelijke en prettige manier over te dragen.

Robert Weegink – Onderzoeker / Analist Schadeverzekeringen (Divisie Schade & Inkomen)
Achmea

Hartelijk dank voor jullie professionele en praktische oplossing, die jullie voor ons bedrijf verzorgd hebben. Wij zijn, als team, zeer te spreken over jullie manier van werken en jullie aanpak!

Door de geboden oplossing van ExcelXL.nl hebben wij elke dag een besparing van tijd. Ook de frustratie van het dubbel verwerken van uren is door jullie kennis opgelost! SUPER WERK!

Marianne Kremer – Vestigingsmanager
Groen Uitzendburo BV te Epe

Ik heb Jan in zijn rol van oprichter van ExcelXL.nl én Excel deskundige een paar weken geleden leren kennen. Op zoektocht naar een antwoord op een Excel vraag stuitte ik bij toeval op een van Jan zijn vele YouTube instructievideo’s. Zo’n instructievideo is in één woord te omschrijven: duidelijk!

Ook als mens waardeer ik Jan. Oprecht geïnteresseerd en bovenal bereid om een Excel probleem te helpen oplossen, openhartig over zijn drijfveren en in zijn rol van coach om mensen te helpen Excel beter te begrijpen.

Ik wens Jan veel succes met het verder uitbouwen van ExcelXL.nl en kan iedereen aanbevelen Jan te “volgen” via LinkedIn of Facebook, zijn instructievideo’s te bekijken en niet in de laatste plaats Jan te helpen om zijn bedrijf ExcelXL.nl tot een succes te maken.

Bekijk deze aanbeveling (recommendations) ook op mijn LinkedIn profiel nl.linkedin.com/in/bolhuisjan/

Martien Willem Janse – RRM – risico- en verzekeringsdeskundige
Interpolis

Mijn ervaring van Jan zijn manier van les geven zou ik willen omschrijven als efficiënt en doelgericht. Tijdens de privéles hebben we al mijn oefenopdrachten uitvoerig doorgenomen en herhaaldelijk besproken, hierbij legde Jan alles stap voor stap uit zodat je het ook echt begrijpt. Hierbij maakte Jan ook gebruik van eigen Excel oefenopgaven die we dan samen bespraken, deze opgaven waren veel pragmatischer (lees: praktischer) ontworpen. Ik durf met recht te zeggen dat ik door de uitleg van Jan mijn herkansingen heb gehaald en daardoor geen studievertraging heb opgelopen maar afgestudeerd ben. Jan is een absolute autoriteit op het gebied van Excel!!!

(Dit is een verkorte versie van de oorspronkelijke beoordeling)

Sylvester Hartman – Student HBO Bedrijfskunde

Ik ben bezig Excel te doorgronden en stuit daarbij met regelmaat op foutmeldingen zoals #N/B en dergelijke en dus ging ik op zoek naar een Nederlandstalige Excel site en vond www.ExcelXL.nl

Daar trof ik een aantal super duidelijke en zeer verhelderende video’s / voorbeelden aan, waar ik erg veel aan heb gehad. Maar omdat ik blijkbaar net iets meer wil dan de doorsnee gebruiker stuitte ik op probleempjes die ik ook hier niet kon vinden en dus benaderde ik Jan Bolhuis met een vraag. Binnen een dag kreeg ik een reactie van hem met een perfecte oplossing voor mijn probleem dus ik ben super enthousiast over Jan, zijn duidelijke website en het hoge informatieve karakter van de informatie.

Dankzij Jan en de informatie, voorbeelden en video’s op zijn website wordt ik steeds enthousiaster.

Annelies Van den Berg – Huisvrouw