Negatieve getallen en percentages in het rood – Celeigenschappen in Excel

Excel – Negatieve getallen en percentages in het rood – Celeigenschappen in Excel
In deze video leg ik je uit hoe je negatieve getallen en percentages in het rood kunt opmaken.

Ik doe dit door middel van celeigenschappen. Overigens leer je ook de sneltoets voor celeigenschappen.

Om negatieve getallen in Excel rood te maken is het slechts een kwestie van het selecteren van het bereik, de celeigenschappen te openen en vervolgens bij getal te kiezen voor optie 4. Dit is een negatief getal in het rood weergegeven.

Je zult zien dat daarna alle negatieve getallen binnen je bereik rood worden en de positieve getallen zullen zwart blijven.

Maar wanneer je negatieve percentages in het rood op wilt maken, moet je het één en ander in Excel aanpassen.

Ook dit gaat weer via celeigenschappen. Maar helaas is hiervan geen standaard ingebouwde functie.

Maar door het toepassen van wat creativiteit is ook dit eenvoudig op te lossen.

Je moet net even weten hoe. Na het bekijken van deze video heeft ook op dit gebied Excel geen geheimen meer voor je.

Ik wens je heel veel plezier en succes en zie je graag weer terug op ExcelXL.nl waar ik nog veel meer tips en trucs met je wil delen.

Wilt u nog meer zien? Ga dan naar de pagina Instructievideo's.

Formules in Excel van het Engels naar het Nederlands en andersom - ExcelXL.nl trainingen en workshops

Formules in Excel van het Engels naar het Nederlands en andersom

17 december 2022 - Online zijn er ontzettend veel instructievideo's te vinden op het gebied van Excel. De meeste - en over het algemeen ook de betere - zijn in het Engels. Met uitzondering van het Nederlandse YouTube... lees verder »

Excel en de invloed op je carrière - ExcelXL.nl trainingen en workshops

Excel en de invloed op je carrière

6 oktober 2022 - Natuurlijk weet ik wel dat wanneer je carrière of promotie wilt maken en het krijgen van een kans op een (betere) baan niet alleen afhangt van je digitale (Excel) vaardigheden. Daar is meer voor... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.