Excel – Sneltoetsen In Excel – Super Krachtig


Excel – Sneltoetsen in Excel — Super Krachtig

In deze video deel ik tien sneltoetsen in Excel met jou. In zijn algemeenheid kun je zeggen dat het gebruik van sneltoetsen je ontzettend veel tijd en plezier oplevert. En wanneer je regelmatig met Excel werkt, ben je eigenlijk verplicht om dit tot je Excel-arsenaal toe te voegen.

Mijn naam is Jan Bolhuis en ik werk zowel met de Engelse als Nederlandse versie van Excel en heb daarom het voordeel dat ik alle formules van beide versies beheers.

Het voordeel van sneltoetsen in Excel is niet alleen tijd en plezier wat je eraan beleeft maar ook dat je meer gaat werken in de ‘relax modus’

En hoe denk je over RSI? RSI staat voor Repetitive Strain Injury.

Ooit van gehoord? Vast wel. Heel veel mensen die tegenwoordig met computers werken hebben met dit probleem te maken omdat ze gewoonweg veel te veel gebruik maken van de muis. Alleen hier om al is het goed om sneltoetsen te gebruiken. Puur voor de afwisseling en het voorkomen van RSI.

En ja, je moet investeren om sneltoetsen te leren. In het begin zal dit niet gemakkelijk zijn. Dat begrijp ik. Maar denk gewoon aan het moment dat je nog een baby was en je eerste stapjes zette. Ook dat ging stap voor stap. Of kon jij in één keer van de kamer naar de keuken lopen. Ik denk het niet.

Stap voor stap dus. Begin met de sneltoets die je direct het meeste voordeel oplevert. Waarschijnlijk is dat de ALT = combinatie (AutoSom). Maar dit kan ook net zo goed de sneltoets voor het kopiëren zijn (CTRL C). Deze laatste kun je trouwens in bijna elke programma toepassen.

In mijn dagelijks werk zie ik helaas zoveel mensen/collega’s om me heen die steeds weer dezelfde handeling met de muis in Excel doen. Zelfs wanneer ik ze laat zien wat de sneltoetsen zijn en zichtbaar maak wat het voordeel is (tijd), ze blijven terug grijpen naar de muis. Echt zonde.

Maar vergeet niet dat ik je niet begrijp. Integendeel. Ik ben me ervan bewust dat het niet gemakkelijk is om te veranderen. Het is niet jij die niet wil veranderen maar je hersenen. Ja, dat lees je goed, je hersenen.

Dus is het de kunst om daar weerstand tegen te bieden. Vertel je hersenen gewoon dat ze in een andere patroon moeten gaan denken. Dat is letterlijk dé oplossing.

De wetenschap heeft onderzocht dat de mens ongeveer 60 dagen nodig heeft om het patroon in zijn hersenen te doorbreken. Dat geldt niet alleen voor je werkwijze in Excel maar ook voor andere zaken. Bijvoorbeeld een andere route nemen naar je werk.

Niet voor niets zeggen ze dat dat de kracht van herhaling is!

Naast tijd, efficiency en minder kans op RSI, zijn sneltoetsen ook hartstikke leuk om te doen.
Over plezier gesproken. De laatste slide laat een sneltoets zien die geen directe relatie met Excel heeft maar is gewoon hartstikke leuk om te doen. Je kunt hem altijd en overal toepassen en geloof me, je gaat dit geintje bij je collega uithalen en ze zullen je smeken om het weer ongedaan te maken.

Had hij zijn computer maar moeten vergrendelen wanneer hij het kantoor verliet. Toch?

Over vergrendelen gesproken. Wist je dat je met de windows toets plus de letter L je computer in één keer vergrendeld? Weer zo’n handige sneltoets.

ExcelXL.nl – http://www.ExcelXL.nl

Nog 5 handige sneltoetsen – http://youtu.be/vMioCGvqXFc

Supersnel een formule kopiëren – http://youtu.be/3ulKsvecFnI

Excel sneltoetsen – http://www.sneltoetsen.com/sneltoetsen_excel.html

Sneltoetsen en functietoetsen in Excel – http://office.microsoft.com/nl-nl/excel-help/sneltoetsen-en-functietoetsen-in-excel-HP010073848.aspx

Excel sneltoetsen – http://www.bedrijfsmanager.nl/excel.htm

Excel cursus sneltoetsen – http://www.pro-profit.nl/cursus/docs/Sneltoetsen.pdf

Excel Sneltoetsen – CTRL+D – http://www.easytemplate.nl/ms-office-tips-&-trucs/excel/0007%20Sneltoetsen%20Excel%20CTRL%20D/Sneltoetsen%20Excel%20CTRL%20D.html

Sneltoets Excel voor springen van ene tab naar volgende – http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php/344569-Sneltoets-Excel-voor-springen-van-ene-tab-naar-volgende

Sneltoetsen in Excel – http://hallo.kvk.nl/hallo/ondernemen/werk_en_prive/b/weblog/archive/2010/03/03/sneltoetsen-in-excel.aspx

Excel sneltoetsen – http://www.excel-leren.nl/excel-sneltoetsen

Handige sneltoetsen in Excel – http://www.bah.nl/trainingen/tips-trucs/handige-sneltoetsen-in-excel

Sneltoetsen voor Excel – http://www.mandersonline.nl/stoffice/excel

Sneltoetsen voor Excel – http://www.blindofslechtziend.nl/cms/blindsupport/sneltoetsen-voor-excel/

Sneltoetsen Microsoft Office Excel – http://www.westhaghe.com/blog/43-excel/297-sneltoetsen-microsoft-office-excel

Sneltoetsen in Office 2010 veranderd – http://www.westhaghe.com/blog/43-excel/297-sneltoetsen-microsoft-office-excel

Handige sneltoetsen besparen tijd in Excel – http://www.rendement.nl/pc/nieuws/id12898-handige-sneltoetsen-besparen-tijd-in-excel.html

Sneltoetsen in Excel – http://timemanagementkalender.com/1247/sneltoetsen-in-excel/

12 thoughts on “Excel – Sneltoetsen In Excel – Super Krachtig”

 1. ExcelIsFun says:

  This is one of the best Excel videos ever made!!! I am going to tweet it
  right now!

  1. ExcelXL.nl says:

   Thank you for your great comment.

 2. ExcelIsFun says:

  This is one of the best Excel videos ever made!!! I am going to tweet it right now!

 3. ExcelIsFun says:

  This is one of the best Excel videos ever made!!! I am going to tweet it right now!

  1. ExcelXL.nl says:

   Thank you for your great comment.

 4. Exhelp Blog says:
 5. Exhelp Blog says:
 6. Pingback: 7 tips om efficiënter te werken in Excel
 7. Trackback: 7 tips om efficiënter te werken in Excel
 8. Marcus Fitoni says:

  Dag Jan, die laatste sneltoets (de surprise) doet bij mij niks.

  1. ExcelXL.nl says:

   Hallo Marcus, dat klopt (helaas). In 2014 toen ik deze video opnam werkte het uitstekend. Windows is in de loop der jaren natuurlijk verder gegaan met hun productontwikkeling en dit geintje is er waarschijnlijk uitgesloopt. Wat het deed? Het zorgde ervoor dat het scherm omgekeerd in beeld kwam 🙂

  2. Simon Teunis says:

   Bij mij ook niet.

  3. ExcelXL.nl says:

   @Simon Teunis Beste Simon, zie antwoord bij Marcus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *